Kao roditelj, suočavate se sa jednom od najizazovnijih i najvažnijih uloga u svom životu. Koliko god da volite svoje dete, ipak će doći trenuci kada ćete se osećati ljutito, nervozno, katkad i očajavati.

Šta tada preduzeti?

Milioni roditelja poput vas već godinama ukazuju poverenje  Pozitivnoj disciplini, prvenstveno zahvaljujući njenoj doslednosti i zdravorazumskom pristupu u vaspitanju dece. Ukoliko su vam dobro poznati neki od sledećih izazova:

 • Sukobi između braće i sestara
 • Problemi oko odlaska na spavanje
 • Jutarnje svađe
 • NE-faza
 • Ljubomora
 • Napadi besa
 • Drsko odgovaranje, nepoštovanje
 • Kenjkanje
 • Često plakanje
 • Odvikavanje od pelena
 • Izbirljivost, problemi sa hranom
 • Veoma osetljivo dete
 • Odbijanje da se operu zubi, kosa
 • Agresivnost
 • Nisko samopoštovanje
 • Stidljivost
 • Odbijanje odlaska u vrtić
 • Psovanje, laganje
 • Razmaženost…

a do sada, ni na koji način, niste uspeli da ih rešite ili je to što ste uradili ’’upalilo’’, ali samo na kratko, na pravom ste mestu!
Više stotina roditelja potražilo je našu pomoć. Sada su zadovoljni zbog osećaja da su, kako za svoje dete, tako i za sebe i svog partnera učinili ogromnu stvar- svoj dom pretvorili u srećnije mesto!

Ovo su komentari nekih od njih:

 

Hvala vam.Naučila sam kako da vrlo jednostavno rešim neke situacije koje su mi delovale kao da nemaju rešenje
(Marija, mama dvoje dece, dečaka od 5 i devojčice od 2 godine)


Bolje sam organizovala jutarnje vreme pre polaska u vrtić. Nemamo jutarnjeg haosa
(Mirjana, mama devojčice od 6,5 godina)


Postali smo mnogo svesniji o funkcionisanju deteta i uloge vaspitanja. Zaista se sve promenilo. Više razumevanja, više radosti, manje suza. Hvala vam još jednom.
(Jelena i Đole, ”roditelji dva preslatka anđelčica, nekada đavolčića”)


Usvojila sam značaj vremena provedenog ”jedan na jedan” sa decom, suprugom i sa sobom. Sve promene koje su usledile bile su za dobrobit svih nas
(Snežana, mama troje dece predškolskog uzrasta)


Sigurniji u sebe, sigurniji u vaspitanje deteta. Podstakli ste me da krenem dalje
(Dušan, tata trogodišnje Dunje i jednog bebana ”na putu”)


Moj odnos prema deci se promenio, u smislu da imam više razumevanja za njihove potrebe i želje,i da se trudim da ne zahtevam da sve bude pesprekorno urađeno, da podstičem njihove veštine…
(Ivana, mama dvoje dece)


Zahvaljujući upravo vama moj suprug i ja uživamo u roditeljstvu. Iako svaki dan nosi nove izazove u vaspitanju (često nimalo lake) pozitivna disciplina i povezujuće roditeljstvo našoj četvoročlanoj porodici nosi preko potrebno uzajamno poštovanje i osećaj sreće. Zbog toga smo vam beskrajno zahvalni, i u to ime, apelujemo na vašu veliku stručnost i pozitivnu energiju da i dalje nastavite sa svojim veoma humanim aktivnostima.
(Mnogo vas pozdravljaju Milica i Lazar sa mamom i tatom)

AKTUELNOSTI

Najnovija dešavanja i aktuelnosti

Ohrabrenja

Ohrabrenja

18.07.2020

Ohrabrenje je kad neko prepozna i tačno definiše kako se osećam, bez namere da popravlja, prepravlja ili podceni moj doživljaj. Mnogi roditelji, želeći im najbolje, svojim postupcima obeshrabruju decu. Tada rade umesto njih, popravljaju njihove greške ili ih spašavaju. Webinar/radionica “Ohrabrenja su potrebna tinejdžerima i roditeljima” će vam pomoći da izbegnete zamke obeshrabrenja i da ih zamenite ohrabrenjima. Učvrstićete poverenje svog deteta, ostvariti veću bliskost i iskrenu komunikaciju.Ohrabrenja pomažu deci da razviju hrabrost – hrabrost da rastu i razviju se u ljude koji žele da budu sposobni, rezilijetni, da uživaju u životu, da budu srećni članovi koji doprinose drušvu i, kako je Rudolf Drajkurs rekao „koji imaju hrabrosti da budu nesavršeni“, da se osećaju slobodni da prave greške i uče iz njih.Kroz iskustvene vežbe, učesnici imaju priliku da nauče 4 vrste ohrabrenja: Emocionalna ohrabrenja, Ohrabrenja kojima podstičemo decu u rešavanju problema, Ohrabrenja kojima cenimo trud i postignuće i Ohrabrenja kojima izražavamo zahvalnost. Učešćem na webinaru, učesnici dobijaju Pdf radni materijal, plakat "Bezuslovno roditeljstvo nije permisivno", kao i domaći zadatak. Autorka, zauzvrat, šalje povratne informacije i dodatne savete pomoću kojih se obezbeđuju održivi rezultati učenja. Prijave na teenpozitivnadisciplina@gmail.com do 20.07.2020. Cena učešća: 2.500 rsd. Za učesnike iz drugih država, učešće se uplaćuje preko paypala i iznos je 25 eur. 

Pročitaj više
Ohrabrenja

Ohrabrenja

18.07.2020

Ohrabrenje je kad neko prepozna i tačno definiše kako se osećam, bez namere da popravlja, prepravlja ili podceni moj doživljaj.   Mnogi roditelji, želeći im najbolje, svojim postupcima obeshrabruju decu. Tada rade umesto njih, popravljaju njihove greške ili ih spašavaju. Webinar/radionica “Ohrabrenja su potrebna tinejdžerima i roditeljima” će vam pomoći da izbegnete zamke obeshrabrenja i da ih zamenite ohrabrenjima. Učvrstićete poverenje svog deteta, ostvariti veću bliskost i iskrenu komunikaciju. Ohrabrenja pomažu deci da razviju hrabrost – hrabrost da rastu i razviju se u ljude koji žele da budu sposobni, rezilijetni, da uživaju u životu, da budu srećni članovi koji doprinose drušvu i, kako je Rudolf Drajkurs rekao „koji imaju hrabrosti da budu nesavršeni“, da se osećaju slobodni da prave greške i uče iz njih. Kroz iskustvene vežbe, učesnici imaju priliku da nauče 4 vrste ohrabrenja: Emocionalna ohrabrenja, Ohrabrenja kojima podstičemo decu u rešavanju problema, Ohrabrenja kojima cenimo trud i postignuće i Ohrabrenja kojima izražavamo zahvalnost. Učešćem na webinaru, učesnici dobijaju Pdf radni materijal, plakat "Bezuslovno roditeljstvo nije permisivno", kao i domaći zadatak. Autorka, zauzvrat, šalje povratne informacije i dodatne savete pomoću kog se obezbeđuju održivi rezultati učenja. Webinar se odvija u dva dela: I deo – 23.07.2020. od 19 do 20:30h, i II deo – 24.07.2020. od 19 do 20:30h.,preko Zoom aplikacije. Prijave na teenpozitivnadisciplina@gmail.com do 20.07.2020. Cena učešća: 2.500 rsd. Za učesnike iz drugih država, učešće se uplaćuje preko paypala i iznos je 25 eur.

Pročitaj više
Pričajmo o osećanjima

Pričajmo o osećanjima

13.06.2020

Da li i vi mislite da pokazivati i pričati o osećanjima znači biti slab, "preosetljiv"? Mislite da osećanja smetaju produktivnom životu, efikasnom funkcionisanju? U ulozi roditelja - vlada mišljenje da pokazati osećanja pred decom može da ugrozi roditeljski "autoritet". Istina je na sasvim suprotnoj strani! Savremena naučna saznanja ističu važnost učenja o emocijama, osećanjima i samoregulaciji. Ovo je posebno značajno u odnosima sa našom decom. Svaki roditelj bi voleo da ima iskrene i otvorene odnose sa svojom decom. Ovo je posebno značajno u periodu kada deca ulaze u period adolescencije, i kada društvo vršnjaka i život izvan porodice postaje sve važniji, a kontakti sa roditeljima sve ređi. Na radionici „Pričajmo o osećanjima“ ćemo učiti: - o razlici između emocija i osećanja - o tome kako emocije utiču na naše odluke i ponašanje - kako da naučimo da pričamo o osećanjima sa našim tinejdžerima - kako da slušamo naše tinejdžere kada nam pričaju o osećanjima, a da izbegnemo „popravljanje“ i „prosuđivanje“ - kako da pomognemo našoj deci da isprazne emocionalnu vreću i da izleče najturbulentnije emocije - praktikovanje empatije. Radionica se odvija u dva dela u trajanju od po 1,5 sat, preko Zoom aplikacije. Mesta se rezervišu uplatom kotizacije u iznosu od 2.500 rsd. Prijave se šalju na mail teenpozitivnadisciplina@gmail.com.  I nformacije i prijave: 064/13-13-620 (Dijana) Autorka i voditeljka programa: Dijana Radojković, pedagog, sertifikovani edukator za roditelje u oblasti Pozitivne discipline (CDPDE) i Mindfulness trener. Majka sam sina i ćerke, mojih najvećih učitelja:), bivših tinejdžera, a zauvek moje dece. Nakon 11 godina radioničkog rada sa roditeljima i profesionalcima u oblasti Pozitivne discipline, 6 godina rada sa roditeljima i decom u oblasti Mindfulnessa, desetine roditelja i tinejdžera na indvidualnim susretima, i nakon realizovanog sedmomesečnog programa, koji je pohađalo 14 roditelja, nastavljam sa edukacijama koje predstavljaju praktičnu primenu tri moćne oblasti - Pozitivnu disciplinu, Mindfulness i Svesno roditeljstvo. Cilj ove radionice je da se bolje upoznamo sa sopstvenim emocijama i njihovim pokretačima, da bolje upoznamo sebe, i da i svoju decu/tinejdžere upoznamo sa ovim veštinama. Na taj način ćemo se bolje povezati sa njima, unaprediti naše odnose, obezbediti osećaj pripadnosti i značajnosti, a samim tim unaprediti njihovo funkcionisanje.

Pročitaj više