Individualna konsultacija je pravi izbor za roditelje koji žele da reše dileme vezane za specifičnosti roditeljstva sa tinejdžerima. Roditelji imaju priliku da  podele svoje teškoće i izazove I da dobiju konkretne savete i smernice u promenama. Tom prilikom, nove veštine komunikacije roditelji vežbaju sa stručnim i iskusnim licem, da bi ih lakše primenili u konkretnoj situaciji sa svojim tinejdžerom.  
Individualne konsultacije NISU za roditelje

 • koji očekuju promenu u ponašanju deteta bez promene sebe u ulozi roditelja.
 • koji traže brza, instant - rešenja u roditeljstvu i partnerstvu.

Individualne konsultacije se realizuju kroz lične susrete u Novom Sadu ili on-line, u unapred dogovorenim terminima.

On-line konsultacije su pravo rešenje za Vas ukoliko:

 • želite da uštedite novac i vreme i posvetite ga Vama važnim bićima, aktivnostima ili stvarima
 • želite da razgovarate sa stručnjakom sa dugogodišnjim iskustvom rada u oblasti roditeljstva sa tinejdžerima i sa ličnim iskustvom
 • želite fokusiranu pažnju i vreme posvećeno SAMO Vašem konkretnom problemu ili nedoumici
 • Vam je prijatnije da o problemima sa kojima se susrećete razgovarate u udobnosti Vašeg doma
 • ste daleko, živite u drugom gradu, državi ili na drugom kontinentu
 • ne  želite da iko zna da ste se obratili za stručnu pomoć po pitanju roditeljstva
 • vreme razgovora želite da prilagodite Vama i potrebama Vaše porodice (roditelji koji imaju I  mlađu decu, specifično radno vreme)
 • želite razgovor kom će prisustvovati i Vaš partner, jer ste u roditeljstvu oboje, svako na svoj način
 • želite da zakažete seriju razgovora na specifične teme, kako biste ne samo rešili konkretan problem, nego i PREVENIRALI  probleme Vašeg deteta ili vaše porodice u budućnosti.

Individualne konsultacije je moguće realizovati i u vašem porodičnom okruženju, u vašem domu!

Ovaj oblik rada ima svoje prednosti:

 • Ušteda  vremena
 • Stručnjak ima priliku da sagleda porodičnu atmosferu I celokupnu porodičnu dinamiku, koja može da bude važna za sticanje potpunije slike I pružanje autentične podrške
 • Deca/tinejdžeri mogu da vide primer prijatnog, poverljivog i opuštenog savetovanja, da bi se upoznali sa ovakvim načinom unapređivanja porodičnih odnosa
 • Takođe, mogu da vide svoje roditelje u novom svetlu – kao osobe koje žele da uče, ulažu trud u svoje promene,  uviđaju svoje teškoće i greške i nastoje da iz njih uče nove veštine

Kako zakazati individualnu konsultaciju?

Na e-mail adresu: teenpozitivnadisciplina@gmail.com pošaljite mejl sa osnovnim podacima o Vama, Vašem detetu/deci, partneru i ukratko nam opišite problem ili nedoumicu koju imate.
U mejlu navedite da li Vam više odgovaraju radni dani ili vikend, termini tokom dana , kao i podatak da li ste zainteresovani za lični susret, rad u vašem domu  ili on-line konsultaciju. U naredna dva dana dobićete spisak prvih slobodnih termina koji su u skladu sa Vašim preferencijama i naš račun u banci na koji je potrebno uplatiti iznos  za konsulataciju.

Individualne konsultacije iz oblasti roditeljstva sa tinejdžerima se realizuju sa   Dijanom Radojković  (pedagogom). Na individualne konsultacije na prvi susret dolaze roditelji, a nakon toga, roditelji dolaze sa detetom/tinejdžerom.
Ukoliko imate nedoumica ili dodatnih pitanja, možete nas pozvati na 064/13-13-620 (Dijana Radojković).

Cena individualnih konsultacija (lični susret/on-line) je 3.600 dinara ili 35 eura za razgovore iz inostranstva (za konsultaciju u trajanju od 90 min).
Cena individualnih konsultacija u vašem domu staje 4.000 rsd.

Trajanje konsultacija je oko 90 minuta.

Prvi susret/razgovor podrazumeva razmenu informacija na konkretnu temu na kojoj se radi + konsultaciju u trajanju od  oko 90 minuta.
Molimo Vas da iznos uplatite najkasnije jedan dan pre zakazanog termina kako bismo dobili potvrdu od banke o Vašoj uplati.
Individualne konsultacije uživo realizujemo u Novom Sadu, u prostoru Edukativnog centra: POZITIVNA DISCIPLINA, u ul. Marka Miljanova 22, 1.sprat/ stan br.1

Radujemo se susretu sa Vama i ovim putem!

AKTUELNOSTI

Najnovija dešavanja i aktuelnosti

Ohrabrenja

Ohrabrenja

18.07.2020

Ohrabrenje je kad neko prepozna i tačno definiše kako se osećam, bez namere da popravlja, prepravlja ili podceni moj doživljaj. Mnogi roditelji, želeći im najbolje, svojim postupcima obeshrabruju decu. Tada rade umesto njih, popravljaju njihove greške ili ih spašavaju. Webinar/radionica “Ohrabrenja su potrebna tinejdžerima i roditeljima” će vam pomoći da izbegnete zamke obeshrabrenja i da ih zamenite ohrabrenjima. Učvrstićete poverenje svog deteta, ostvariti veću bliskost i iskrenu komunikaciju.Ohrabrenja pomažu deci da razviju hrabrost – hrabrost da rastu i razviju se u ljude koji žele da budu sposobni, rezilijetni, da uživaju u životu, da budu srećni članovi koji doprinose drušvu i, kako je Rudolf Drajkurs rekao „koji imaju hrabrosti da budu nesavršeni“, da se osećaju slobodni da prave greške i uče iz njih.Kroz iskustvene vežbe, učesnici imaju priliku da nauče 4 vrste ohrabrenja: Emocionalna ohrabrenja, Ohrabrenja kojima podstičemo decu u rešavanju problema, Ohrabrenja kojima cenimo trud i postignuće i Ohrabrenja kojima izražavamo zahvalnost. Učešćem na webinaru, učesnici dobijaju Pdf radni materijal, plakat "Bezuslovno roditeljstvo nije permisivno", kao i domaći zadatak. Autorka, zauzvrat, šalje povratne informacije i dodatne savete pomoću kojih se obezbeđuju održivi rezultati učenja. Prijave na teenpozitivnadisciplina@gmail.com do 20.07.2020. Cena učešća: 2.500 rsd. Za učesnike iz drugih država, učešće se uplaćuje preko paypala i iznos je 25 eur. 

Pročitaj više
Ohrabrenja

Ohrabrenja

18.07.2020

Ohrabrenje je kad neko prepozna i tačno definiše kako se osećam, bez namere da popravlja, prepravlja ili podceni moj doživljaj.   Mnogi roditelji, želeći im najbolje, svojim postupcima obeshrabruju decu. Tada rade umesto njih, popravljaju njihove greške ili ih spašavaju. Webinar/radionica “Ohrabrenja su potrebna tinejdžerima i roditeljima” će vam pomoći da izbegnete zamke obeshrabrenja i da ih zamenite ohrabrenjima. Učvrstićete poverenje svog deteta, ostvariti veću bliskost i iskrenu komunikaciju. Ohrabrenja pomažu deci da razviju hrabrost – hrabrost da rastu i razviju se u ljude koji žele da budu sposobni, rezilijetni, da uživaju u životu, da budu srećni članovi koji doprinose drušvu i, kako je Rudolf Drajkurs rekao „koji imaju hrabrosti da budu nesavršeni“, da se osećaju slobodni da prave greške i uče iz njih. Kroz iskustvene vežbe, učesnici imaju priliku da nauče 4 vrste ohrabrenja: Emocionalna ohrabrenja, Ohrabrenja kojima podstičemo decu u rešavanju problema, Ohrabrenja kojima cenimo trud i postignuće i Ohrabrenja kojima izražavamo zahvalnost. Učešćem na webinaru, učesnici dobijaju Pdf radni materijal, plakat "Bezuslovno roditeljstvo nije permisivno", kao i domaći zadatak. Autorka, zauzvrat, šalje povratne informacije i dodatne savete pomoću kog se obezbeđuju održivi rezultati učenja. Webinar se odvija u dva dela: I deo – 23.07.2020. od 19 do 20:30h, i II deo – 24.07.2020. od 19 do 20:30h.,preko Zoom aplikacije. Prijave na teenpozitivnadisciplina@gmail.com do 20.07.2020. Cena učešća: 2.500 rsd. Za učesnike iz drugih država, učešće se uplaćuje preko paypala i iznos je 25 eur.

Pročitaj više
Pričajmo o osećanjima

Pričajmo o osećanjima

13.06.2020

Da li i vi mislite da pokazivati i pričati o osećanjima znači biti slab, "preosetljiv"? Mislite da osećanja smetaju produktivnom životu, efikasnom funkcionisanju? U ulozi roditelja - vlada mišljenje da pokazati osećanja pred decom može da ugrozi roditeljski "autoritet". Istina je na sasvim suprotnoj strani! Savremena naučna saznanja ističu važnost učenja o emocijama, osećanjima i samoregulaciji. Ovo je posebno značajno u odnosima sa našom decom. Svaki roditelj bi voleo da ima iskrene i otvorene odnose sa svojom decom. Ovo je posebno značajno u periodu kada deca ulaze u period adolescencije, i kada društvo vršnjaka i život izvan porodice postaje sve važniji, a kontakti sa roditeljima sve ređi. Na radionici „Pričajmo o osećanjima“ ćemo učiti: - o razlici između emocija i osećanja - o tome kako emocije utiču na naše odluke i ponašanje - kako da naučimo da pričamo o osećanjima sa našim tinejdžerima - kako da slušamo naše tinejdžere kada nam pričaju o osećanjima, a da izbegnemo „popravljanje“ i „prosuđivanje“ - kako da pomognemo našoj deci da isprazne emocionalnu vreću i da izleče najturbulentnije emocije - praktikovanje empatije. Radionica se odvija u dva dela u trajanju od po 1,5 sat, preko Zoom aplikacije. Mesta se rezervišu uplatom kotizacije u iznosu od 2.500 rsd. Prijave se šalju na mail teenpozitivnadisciplina@gmail.com.  I nformacije i prijave: 064/13-13-620 (Dijana) Autorka i voditeljka programa: Dijana Radojković, pedagog, sertifikovani edukator za roditelje u oblasti Pozitivne discipline (CDPDE) i Mindfulness trener. Majka sam sina i ćerke, mojih najvećih učitelja:), bivših tinejdžera, a zauvek moje dece. Nakon 11 godina radioničkog rada sa roditeljima i profesionalcima u oblasti Pozitivne discipline, 6 godina rada sa roditeljima i decom u oblasti Mindfulnessa, desetine roditelja i tinejdžera na indvidualnim susretima, i nakon realizovanog sedmomesečnog programa, koji je pohađalo 14 roditelja, nastavljam sa edukacijama koje predstavljaju praktičnu primenu tri moćne oblasti - Pozitivnu disciplinu, Mindfulness i Svesno roditeljstvo. Cilj ove radionice je da se bolje upoznamo sa sopstvenim emocijama i njihovim pokretačima, da bolje upoznamo sebe, i da i svoju decu/tinejdžere upoznamo sa ovim veštinama. Na taj način ćemo se bolje povezati sa njima, unaprediti naše odnose, obezbediti osećaj pripadnosti i značajnosti, a samim tim unaprediti njihovo funkcionisanje.

Pročitaj više